Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex Night Live | Leven of theater?

donderdag 1 oktober - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Deel 2 van een heel bijzonder tweeluik: beide Charlotte-films van regisseur Frans Weisz (1938). Die zelf aanwezig is om vragen uit het publiek te beantwoorden!

Eerst, op 24 september, vertonen we de speelfilm Charlotte, uit 1981. Een week later is Weisz’ documentaire uit 2012 aan de beurt, Leven? Of theater?, ook weer met de regisseur erbij.

Leven? Of theater? gaat over het levenswerk van de Duits-joodse schilderes Charlotte Salomon. Het lukte haar niet te ontsnappen aan de nazi’s, zelfs niet door naar Zuid-Frankrijk te vluchten. Het Vichy-regime verraadde haar en ze werd in 1943 in Auschwitz vermoord. Salomons honderden nagelaten teksten en expressionistische gouaches lezen als een stripverhaal. Salomon noemde de verzameling ‘Leben oder Theater?’. Haar vader en diens tweede vrouw schonken het materiaal in 1971 aan het Joods Historisch Museum. In Weisz’ gelijknamige documentaire speelt een zeer persoonlijke, onthullende brief van Charlotte een hoofdrol. De brief kreeg hij in 1980, vlak voor de productie van zijn speelfilm Charlotte, overhandigd door Charlottes stiefmoeder, Paula Salomon-Lindberg.

Toegang: vrijwillige bijdrage.

LET OP: voorlopig moet de – kleine – FlexBieb een maximum aantal bezoekers van 30 hanteren. Reserveer daarom tijdig een kaartje via deze CHIPTA-link: www.chipta.com/tickets/event/29219

Gegevens

Datum:
donderdag 1 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden