Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex Night live | Luciano Maio

donderdag 2 juli - 20:00

Zanger en multi-instrumentalist* Luciano Maio brengt een avond vol teksten en klanken van hét migranteneiland: smeltkroes Sicilië.

Het leven van Luciano Maio (Milazzo 1950) staat in het teken van de verspreiding van de rijkgeschakeerde Siciliaanse cultuur. Hij doet dit als zanger, liedschrijver en componist, als dichter, schilder, beeldhouwer én visser.

In reactie op de vele studentenopstanden van 1968 richtte Luciano Maio begin jaren ’70 de band Taberna Mylaensis op (www.tabernamylaensis.com). Het repertoire bestond vooral uit protestliederen. Met Taberna Mylaensis begon de herontdekking van de geweldige traditionele muziek van Sicilië.

Sicilië ligt in het hart van de oude mediterrane wereld, op het kruispunt van handelsroutes. Het eiland is in de loop der eeuwen beïnvloed door de cultuur van de Normandiërs, Arabieren, Noord-Afrikanen, Grieken en natuurlijk Italianen, door het Frans en het Spaans. De muziek van Luciano Maio draagt sporen van al deze culturen. Zijn composities zijn gebaseerd op Siciliaanse en andere mediterrane tradities. In zijn lyrische gedichten – in het Siciliaanse dialect – schildert hij vaak historische gebeurtenissen af.

Luciano woont afwisselend op Sicilië en in Amsterdam.

Presentator Nello Allocca werd geboren en groeide op in Napels. Enige tijd na zijn studie filosofie in Napels verhuisde hij naar Amsterdam. Hij werkt onder meer als muziekproducent. Zo organiseert en presenteert hij voor de Concertzender het programma ‘Disco Volante’, over Italiaanse volksmuziek

LET OP: voorlopig kan de FlexBieb wegens de Covid-19-beperkingen ook na 1 juli maximaal 30 personen toelaten.

Reserveer daarom tijdig toegangskaarten via Chipta-link, zodat je 2 juli niet voor een dichte deur staat.

Livestream via de Facebook-pagina van de FlexBieb.

Gegevens

Datum:
donderdag 2 juli
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden