Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Fokke Obbema over zijn nieuwe boek ‘Een zinvol leven’

dinsdag 28 september - 20:00

€10,00

Liesbeth Staats interviewt Fokke Obbema over zijn nieuwe boek ‘Een zinvol leven’.

Het is alsof er bij me aan de deur wordt geklopt: hoe zit het, wat vind jij eigenlijk?’ Zo omschreef een lezer het effect van de interviews die Volkskrant-journalist Fokke Obbema publiceerde in zijn boek  De zin van het leven (2019). Die gesprekken over de essentie van het bestaan voerde hij met bekende en onbekende Nederlanders na zijn hartstilstand in 2017. Ze bleken in een behoefte te voorzien; zijn boek werd een bestseller.
Zijn nieuwe boek, Een zinvol leven, is een bundeling van de daaropvolgende interviews in de krant, beginnend met de vraag: ‘Wat is voor u een zinvol leven?’ Dat levert opnieuw toegankelijke, maar ook diepzinnige gesprekken op. Aan bod komt een grote variëteit aan standpunten over waar het in het leven om zou kunnen of moeten draaien. Ook geeft Obbema zijn kijk op de betekenis van wat bij iedereen door het hoofd dwarrelt: het eigen levensverhaal.

Toegang 10 euro (inclusief koffie/thee bij binnenkomst)
Aanmelden via 020 468 7192 | [email protected]

Fokke Obbema was onder meer commentator, correspondent in Frankrijk en chef van de economieredactie bij de Volkskrant. Hij schreef eerder China en Europa en De zin van het leven. Tegenwoordig legt hij zich voor de krant toe op zingeving.

Liesbeth Staats is journalist en programmamaker. Ze werkte onder meer bij het NOS Jeugdjournaal en EenVandaag en was een van de vaste gezichten van het actualiteitenprogramma Brandpunt. Daarnaast presenteerde ze Nooit meer slapen op NPO Radio1 en maakte ze verschillende documentaireseries, waaronder De baby-industrie (2018) en Waarom werken vrouwen niet? (2020). Met Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is) debuteert Staats dit najaar als schrijver.

Gegevens

Datum:
dinsdag 28 september
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

De Bron
Hugo de Vrieslaan 2 1097 ED
Site:
www.kerkdebron.org

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.