Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Fokker organ revisited! | Jacob Lekkerkerker

zondag 26 september - 11:00

Componist, improvisator en organist van de Amsterdamse Oude Kerk Jacob Lekkerkerker keert terug naar de Kleine Zaal van het Muziekgebouw, samen met altviolist Oene van Geel. In dit concert is het Fokker-orgel zelf de ster. In eigen werk van Lekkerkerker, in stukken van Sweelinck, Frischknecht en een nieuwe bewerking van het beroemde Adagio van Samuel Barber, klinken de mogelijkheden van het orgel volop. Een concert dat de oren opent voor de immense wereld die huist tussen de hele en halve tonen die de muziek meestal domineren.

Jacob Lekkerkerker staat bekend om zijn ondogmatische benadering van het orgel en zijn fantasievolle improvisaties. Ook weet hij altijd een mooie rode draad door zijn programma’s te weven. Vandaag staat, hoe kan het anders, Amsterdam centraal. Het klinkt in de samples van kerkklokken in Inside Outside II van Lekkerkerker zelf, in de herinneringen aan een bezoek aan Amsterdam van de Zwitserse componist Frischknecht en ongetwijfeld ook in de afsluitende improvisatie van Lekkerkerker en Van Geel.

Uitvoerenden
Jacob Lekkerkerker Fokker-orgel
Oene van Geel altviool

Programma
Jacob Lekkerkerker Inside Outside II
Jan Pieterszoon Sweelinck Preludium pedaliter in F
Hans Eugen Frischknecht Drei Stücke für 31-Ton Orgel
Jan Pieterszoon Sweelinck Capriccio in A
Samuel Barber Adagio for Strings
Improvisatie van Jacob Lekkerkerker en Oene van Geel

€ 15,00 | € 12,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 26 september
Tijd:
11:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.