Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Foto-expositie | Buurt in actie

zaterdag 11 september - 11:30 tot 17:30

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw kwamen bewoners van de Oosterparkbuurt in actie tegen plannen van het gemeentebestuur voor schaalvergroting en ruim baan voor de auto.  Een nieuwe vierbaansbrug over de Amstel, kantoorkolossen in de Tweede Oosterparkstraat en een groot hotel aan de Amstel.

Ondertussen werden woningen in de buurt verwaarloosd en leefden de bewoners in weinig comfortabele omstandigheden. De buurt pikte het niet en kwam in actie. Het Geheugen van Oost op een expositie in poppentheater Koos Kneus foto’s, verhalen, dia’s, geluidsfragmenten en een korte film te zien en te lezen, aangevuld met documentatie uit die tijd.

De opening vindt plaats op vrijdag 10 september om 16.30 uur door Jef Reintjens, architect van nieuwbouw uit de jaren 80 in de buurt en stadsplanoloog Zef Hemel.

De expositie is op zaterdag 11 september geopend van 11.30 tot 17.30 uur. Om 15.30 uur is er een panel van oud-actievoerders dat herinneringen zal ophalen en vragen zal beantwoorden.

Op zaterdag is er om 12.00 uur en om 14.00 uur er een buurtwandeling langs plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld. Je kunt je je ter plekke opgeven.

Meld je aan door een mail te sturen aan [email protected]
Geef s.v.p. aan welke dag u wilt komen.

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 11 september
Tijd:
11:30 tot 17:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Poppentheater Koos Kneus
Iepenplein 40 1091 RA

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.