Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Frank Bridge Pianokwartet | Brahms & Dvořák

zaterdag 26 juni - 15:00

Het Frank Bridge Pianokwartet speelt een prachtig romantisch programma dat eind 19e-eeuwse kleuren uit verschillende Europese landen verenigt: Duitsland en Tsjechië. Het derde pianokwartet van Brahms in combinatie met het prachtige eerste pianokwartet van Dvořák.

Dvořák’s eerste pianokwartet dateert uit 1875. Dvořák schreef het in opdracht van zijn uitgever Simrock die goed aan Dvořák’s werk verdiende. Daarnaast speelde het succes van Brahms’ werken voor dezelfde bezetting uit dezelfde periode waarschijnlijk een rol. Dvořák schreef het werk toen hij al grote internationale bekendheid had. Zoals vaker in zijn werk zijn volkmuziek-elementen terug te horen.

Brahms’ derde en laatste pianokwartet wordt ook wel het Werther Quartet genoemd naar Goethe’s ‘Lijden van de jonge Werther’. In het eerste deel de verwerking van Robert Schumann’s Clara thema als verwijzing naar de levenslange vriendschap met Clara Schumann.

Frank Bridge Pianokwartet
Jacob Plooij – viool
Örzse Adam – altviool
Florien Hamer – cello
Hans van Beelen – piano

Tussen de stukken zal er een korte pauze zijn voor de musici. Bezoekers moeten echter op hun plek blijven i.v.m de coronamaatregelen. Het concert duurt tot ongeveer 16:20 uur.

Reserveren

Gegevens

Datum:
zaterdag 26 juni
Tijd:
15:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

oosterk

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.