Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Gouden monden | Lets Radiokoor

vrijdag 29 oktober - 20:15

€43,00

Het Lets Radiokoor, toonbeeld van de rijke koortraditie in de Baltische staten, behoort tot de wereldtop. Hun bijzondere expressie en ongelooflijke techniek komen in dit programma volledig tot hun recht. Ervaar de pure, bijna middeleeuwse schoonheid van de muziek van Arvo Pärt. Waan je onder een sterrenhemel dankzij klanken die de Letse componist ?riks Ešenvalds oproept. Verbaas je over de vocale zeggingskracht in Mahler en het enorme stembereik bij Tsjaikovski.

Met zijn Adagietto verklaart Mahler in 1901 zijn liefde aan Alma Schindler. Voorjaar 1902 trouwen zij. Voor velen is deze muziek als ‘soundtrack’ verbonden met de film Death in Venice van Visconti. Daarna vult het Lets Radiokoor de ruimte met Tsjaikovki’s rijke Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Tsjaikovski volgt de liturgie van Johannes, geboren in Antiochië midden vierde eeuw. Aan zijn welsprekendheid dankt deze kerkvader de bijnaam Chrysostomos: ‘gouden mond’. Hij is niet de enige vanavond.

‘Het Lets Radiokoor geeft je het gevoel dat je in een Russisch-orthodoxe kerk zit.” (***** de Volkskrant over de cd met Tsjaikovski’s Liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos, juli 2019).
‘Een van de gelukkigste momenten uit mijn muzikale carrière’, zo keek Tsjaikovski terug op de wereldpremière van zijn Liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos.

Uitvoerenden
Lets Radiokoor
Sigvards Klava dirigent

Programma
Arvo Pärt Sieben Magnificat-Antiphonen
?riks Ešenvalds Stars
Gustav Mahler Adagietto uit Symfonie nr. 5 (arr. Gérard Pesson)
Pjotr Tsjaikovski Liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos

€ 43,00 | € 34,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 29 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.