Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Gratis livestream concert ‘Age-hopping’: Laurens de Man op Fokker-orgel

donderdag 6 mei - 20:00 tot 21:00

Gratis
Donderdag 6 mei neemt orgeltalent Laurens de Man je van 20:00-21:00u mee op een muzikale tijdreis op het bijzondere Fokker-orgel. Laurens de Man is nog geen dertig, maar nu al een grote naam in de orgelwereld. Tijdens de livestream speelt hij een programma van oud en nieuw repertoire.

Het Fokker-orgel is een 31-toonsinstrument: het octaaf is niet in twaalf, maar in maar liefst 31 stapjes verdeeld. Dit levert een verrassend harmonisch effect op, een openbaring voor de oren.

Op het programma staan composities van Adriaan Fokker (ontwerper van het Fokker-orgel) en componist Henk Badings die speciaal voor dit orgel schreven, beroemde orgelcomponisten als J.S. Bach en Girolamo Frescobaldi, en vroege twintigste-eeuwers als Béla Bartók en Hugo Distler.

De livestream is onderdeel van de serie Up Close van Muziekgebouw aan ’t IJ. In deze reeks delen topmusici hun favoriete muziek van dit moment in een persoonlijke en intieme setting. Bekijk de livestream op de website van het Muziekgebouw: https://www.muziekgebouw.nl/agenda/11103/Laurens_de_Man/Age_hopping/

Dit concert en andere streams uit de serie Up Close kun je tot een maand na uitzending terugkijken onderaan de pagina muziekgebouw.nl/streams.
https://www.muziekgebouw.nl/agenda/themas/350/Livestreams/

Gegevens

Datum:
donderdag 6 mei
Tijd:
20:00 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.