Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Healing & intergenerationeel trauma

dinsdag 12 oktober - 19:00 tot 21:30

Moderator dr. Glenn Helberg en met onder meer: choreograaf en natuurgenezer Desta Deekman, mestizo sjamaan Petra Nelstein en conservator Caribisch gebied en koloniale geschiedenis Wendeline Flores.

De doorwerking van trauma op volgende generaties houdt steeds meer mensen bezig. Wetenschappers doen hier sinds tientallen jaren onderzoek naar en ontdekken steeds meer over dit doorlopende proces. Onderzoek richt zich vooral op de holocaust en het slavernijverleden, maar ook op mensen met een vluchtverleden. Zo groeien inzichten over wat kan bijdragen aan heling. Trauma doorbreken kost veel tijd. Dit lukt niet met een paar simpele magic tricks. Naast ‘ontzwijgen’ staan inzichten en rituelen die voorkomen in spirituele tradities meer in de belangstelling. In verband met de tentoonstelling Healing Power: sjamanisme, winti en hekserij, zoomen wij daarom in op de mogelijke rol van spiritualiteit. Healing Power kun je voorafgaand aan het programma bezoeken.

Inclusief bezoek tentoonstelling Healing Power.

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 oktober
Tijd:
19:00 tot 21:30
Activiteiten Categorie:

Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2 1092 CK

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.