Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Herstel van anorexia. In de FlexBieb

maandag 6 februari - 20:00

Anorexia en andere eetproblemen zijn voor veel ouders en andere naasten een grote bron van zorg. Tijdens deze thema-avond Welzijn gaat prof.dr. Peer van der Helm in gesprek met ervaringsdeskundigen Isabelle Plasmeijer en Koos Neuvel over de juiste aanpak van anorexia.

Peer van der Helm is bijzonder hoogleraar Onderwijs en zorg aan de Universiteit van Amsterdam en lector Residentiële jeugdzorg aan de Hogeschool Leiden. Zijn nieuwste boek heet Herstel van eetproblemen (anorexia). Op weg naar verantwoorde ambulante zorg: zoveel thuis als mogelijk (uitg. SWP, jan. 2023).

Isabelle Plasmeijer heeft zelf een eetstoornis overwonnen. In 2013 startte ze ISA Power, een coach- en behandelteam van ervaringsdeskundige coaches die mensen helpen op het gebied van Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder en andere eetproblematiek. Zij schreef meerdere boeken en zelfhulpprogramma’s en traint (zorg)professionals hoe zij mensen met eetproblemen beter kunnen helpen.

Journalist Koos Neuvel verloor in 2016 zijn oudste dochter Nora aan anorexia. Hij schreef het boek Nora & Co. Zeven meisjes in een eetstoornistragedie (uitg. Podium, 2019) en houdt zich ook via andere kanalen actief met het onderwerp bezig.

Gegevens

Datum:
maandag 6 februari
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.