Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Het hol van de leeuw

dinsdag 4 mei - 19:30 tot 21:00

Gratis

Plein Theater presenteert op 4 mei in het kader van Theater Na de Dam de livestream Het hol van de leeuw, in samenwerking met PACT+ (ROCvA).

In Amsterdam Oost zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog onuitwisbaar. Voelbaar in de struikelstenen in de straten waar zoveel mensen zijn gedeporteerd, met het Muiderpoortstation waarvandaan de treinen vertrokken als getuige. En in de verhalen uit Artis, waar mensen schuilden boven de leeuwen, terwijl aan de andere kant van het hek Duitse soldaten de dieren bewonderden. De verhalen uit Oost komen samen in een hedendaagse beeldende montage, gespeeld en gemaakt door jongeren van nu.

Jongeren uit Amsterdam-Oost verdiepten zich onder leiding van theatermakers Berith Danse en Isa van Dam in de geschiedenis van Amsterdam Oost en Artis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de livestream Het hol van de leeuw. Deze wordt live gestreamd op dinsdag 4 mei 19.30 – 21.00 uur op www.plein-theater.nl.

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 mei
Tijd:
19:30 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.