Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Het requiem van Biber door Vox Luminis + Freiburger BarockConsort. In Muziekgebouw

zaterdag 25 februari - 20:15

€40,00

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704) is vooral bekend als de ongeëvenaarde vioolvirtuoos van zijn tijd en als voorganger van Mozart aan het aartsbisschoppelijke hof in Salzburg. Daar schreef Biber tijdens zijn aanstelling als kapelmeester een Requiem dat qua uitdrukkingskracht niet onderdoet voor dat van Mozart, met indringende solo’s en smartelijke koorgedeelten. ‘In dit hoopgevende werk is polyfone schoonheid een sleutel tot de hemelpoort’, schreef de Volkskrant.

Deze ontroerende, expressieve en contrastrijke dodenmis wordt nu opnieuw tot leven gewekt door het onvolprezen vocaal ensemble Vox Luminis en het Freiburger BarockConsort. De bas Lionel Meunier, tevens artistiek leider en dirigent van Vox Luminis, leidt de twee ensembles. Naast het Requiem van Biber klinkt gewijde muziek uit dezelfde tijd van Christoph Bernhard en het schrijnende Stabat Mater van Agostini Steffani.

‘Wat Vox Luminis, het Freiburger BarockConsort en Lionel Meunier samen bereiken grenst aan perfectie (?????, de Volkskrant)

Uitvoerenden
Vox Luminis
Freiburger BarockConsort
Lionel Meunier dirigent

Programma
Christoph Bernhard Herr, nun lässest du deinen Diener
Agostini Steffani Stabat Mater
Heinrich Ignaz Franz von Biber Requiem in f

€ 40,00 | € 32,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 25 februari
Tijd:
20:15
Kosten:
€40,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.