Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Hortus Talk #3 | Annette van Ruitenburg en Sabien Bosman

donderdag 28 april - 19:00

€12,50

Bij Hortus Talk #3 zijn de auteurs van het boek ‘Zilt’ te gast. Ellen van Straten is zilte groenteteelster en schreef samen met Annette van Ruitenburg en Sabien Bosman, culinair auteur en kok en Marieke Dekker van IVN Natuureducatie een boek over zilte groente. Je hoeft namelijk niet aan de kust te wonen om zelf zilte groenten te telen en eten! Het boek leert je over het kweken en eten van zilte groente, aangevuld met natuurverhalen over de gebieden in Nederland waar deze planten groeien. Ellen en Sabien vertellen tijdens deze talk wat deze planten nu zo bijzonder maakt en hoe je zelf ook je eigen zilte eetbare plantentuin kan kweken. In een kleine proeverij beleef je zelf de zilte smaak.

Dit voorjaar ben je tweewekelijks welkom in de schoolbanken van het Kaslokaal in de Hortus. Samen met host Gisbert van Baalen nodigt de Hortus onderzoekers, kunstenaars en andere bijzondere sprekers uit voor live podcastsessies. Zij nemen je mee in de wereld van de eetbare natuur.

De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

Hortus Talks keert elk seizoen terug bij de Hortus. We gaan in gesprek met o.a. ondernemers, uitvinders, biologen, wetenschappers, filosofen, schrijvers, fotografen en filmmakers die zich bezighouden met de natuur. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen. Zo brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

Gegevens

Datum:
donderdag 28 april
Tijd:
19:00
Kosten:
€12,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.