Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Hortus Talk #4 | George Beentjes

dinsdag 10 mei - 19:00

€12,50

Bij Hortus Talk #4 is oud Hortusrondleider George Beentjes te gast. We gaan het hebben over “werkzame stoffen” in planten. George Beentjes is Kruidendeskundige, van 2005-2016 actief als rondleider Medicinale kruiden (de werkzame stoffen in planten) bij Hortus Botanicus Amsterdam. Zijn specialiteiten zijn farmacologie, toxicologie en zo ook de geestverruimende flora. En als je dacht dat dit over hallucinogene en medicinale stoffen ging, heb je het helemaal goed. We sluiten af met een “voel/ruik experiment”. Spannend!

Dit voorjaar ben je tweewekelijks welkom in de schoolbanken van het Kaslokaal in de Hortus. Samen met host Gisbert van Baalen nodigt de Hortus onderzoekers, kunstenaars en andere bijzondere sprekers uit voor live podcastsessies. Zij nemen je mee in de wereld van de eetbare natuur.

De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

Hortus Talks keert elk seizoen terug bij de Hortus. We gaan in gesprek met o.a. ondernemers, uitvinders, biologen, wetenschappers, filosofen, schrijvers, fotografen en filmmakers die zich bezighouden met de natuur. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen. Zo brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

Gegevens

Datum:
dinsdag 10 mei
Tijd:
19:00
Kosten:
€12,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.