Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Hortus talks | Edwin Flores

zaterdag 8 januari - 15:00

€5,00

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staanVoor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

Op 8 januari ontmoeten we schrijver van de bestseller Het Grote Wildplukboek Edwin Florès. Met zijn bedrijf Casa Foresta richt hij zich op de eetbare natuur door schrijven van boeken, geven van workshops, kweken van kruiden, groenten en bloemen, produceren van honing en het geven van lezingen. Als ‘wildplukker des vaderlands’, is hij regelmatig op zoek naar paddenstoelen in de natuur. Daarbij is voorzichtigheid geboden: plukken van wilde paddenstoelen kan soms leiden tot ernstige vergissingen, doordat mensen de eetbare soorten en hun dubbelgangers onvoldoende kennen. Waar kan je de lekkerste soorten vinden en welke kan je beter laten staan.

Gegevens

Datum:
zaterdag 8 januari
Tijd:
15:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.