Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Hortus Talks | Kees Boele

30 december 2021 - 15:00

€5,00

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staan. Voor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

Op 30 december gaan we ‘zwammen over zwammen’ met bioloog en landschapskenner drs. Kees Boele. Niets is er zo divers als schimmels. En onze aarde zou verstikken onder een berg houtsnippers zo hoog als de Himalaya, als er in de natuur geen zwammen waren. Tijdens dit gesprek praten we over de diversiteit van zwammen. Van broodschimmels en vliegenzwammen tot zwammen die helemaal geen schimmels zijn maar familie van de pantoffeldiertjes.

Ook komt de ecologie aan bod. Beginnend bij schimmels die van levensbelang zijn voor een gezonde boom zoals vliegenzwammen, via houtverteerders en eindigend bij honingzwammen die met kilometerslange schimmeldraden jagers op levende bomen zijn.

Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met de Vrije Academie.

Gegevens

Datum:
30 december 2021
Tijd:
15:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.