Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Hortus Talks | met Toby Kiers

donderdag 6 januari - 15:00

€5,00

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staan. Voor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

Op 6 januari ontmoeten we Toby Kiers, Professor in de evolutiebiologie en in het University Research Chair- programma aan de  Vrije Universiteit Amsterdam. Kiers is vooral bekend om haar werk aan mycorrhizale netwerken, waarbij ze de snelheid van de uitwisseling van voedingsstoffen bestudeert.

Ze  wordt wereldwijd erkend voor haar wetenschappelijke werk in de evolutie van symbiotische uitwisseling (ondergrondse economie – handel tussen plantenwortels en schimmelnetwerken) haar publieke activiteiten waaronder een TED-talk in 2019. Kiers won een Ammodo Award in 2019 voor “onbelemmerde wetenschap” en kreeg de E.O. Wilson Award for Natural History in 2021. In 2021 was ze medeoprichter van SPUN (de Society for the Protection of Underground Networks).

Gegevens

Datum:
donderdag 6 januari
Tijd:
15:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.