Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Humor y Vida & Theatre Embassy -QPFA 2023 | NACER/BIRTH

zaterdag 4 februari - 08:00 tot 17:00

€17,50

Een ode aan de kennis en de strijd van de inheemse vroedvrouw uit de regio Imbabura in het noorden van Ecuador.

NACER/BIRTH werd in 2015 gemaakt in Quito en Otavalo (Imbabura regio) in het noorden van Ecuador. Een zeer spirituele regio, waar de lokale bevolking de onderdrukking van de Spaanse kolonie op verschillende manier heeft weten te weerstaan. Corporacion Humor y Vida raakte geïnspireerd door de cultuur en visies van de lokale bevolking en maakte met Berith Danse een theatervoorstelling over de verloskundigen, met wie ze nauw samenwerkten om hun spirituele en medische kennis en werkwijze te leren kennen.

NACER/BIRTH is een ode aan vrouwen van Otavalo en de kennis die ze eeuwenlang van moeder op dochter overdroegen. Tot voor kort werkten de vrouwen in de illegaliteit, omdat hun voorouderlijke kennis en werkwijze was verketterd. Op het moment dat de voorstelling werd gemaakt werden zij erkend als echte medici en onderdeel van het ziekenhuissysteem en ontstond er een herwaardering van haar kennis en belangrijke rol voor het geven van leven.

De voorstelling is een enscenering van de geboorte met de wijsheid van voorouderlijke kennis uit de Imbabura regio. Een mix van poppenspel, video, dans, experimenteel theater en nieuwe performance-technologieën, waarin ritueel, praktijk, verschillende generaties, tijd, ruimte en voorouderlijke kennis samenkomen, maar ook inzichten vanuit de Andes en westerse perspectieven. Met als doel de rol van vrouwen, verloskundigen en moederschap in de opbouw van een gemeenschap zichtbaar te maken en te erkennen.

Gesproken taal: Spaans.

€ 17.50 / Regulier: € 17.50 | CJP / Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4.50 | Vrije toegang voor leden van WeArePublic | Inclusief welkomstdrankje.

Gegevens

Datum:
zaterdag 4 februari
Tijd:
08:00 tot 17:00
Kosten:
€17,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.