Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

IJ-Salon | Schubert en de nieuwe wereld

zaterdag 28 november - 12:00

€31,00

Práchtige muziek werd geschreven door een vreemde, sociaal zeer onhandige man. Een eenzame eenling in een omgeving die hem niet begreep: Franz Schubert. Tegenover zijn Forellenkwintet en liederen plaatst deze IJ-Salon nieuw werk van de jonge Duitse componist Michael Essl. Zijn stuk gaat over de mens tussen natuur en machine, met afwisselend snelle, virtuoze gedeeltes en rustige, bijna machinale klankvelden. Dat alles word bekeken door de bril van Planet AiRich, een briljante jonge dame, exponent van het afrofuturisme in Nederland.

Michael Gieler, artistiek leider Music Stages: ‘Vandaag de dag houdt iedereen van Schubert. Moeilijk voor te stellen dat deze geniale geest grotendeels onbegrepen door zijn veel te korte leven ging, ternauwernood overeind gehouden door vrienden die wel in hem geloofden. Kunst is onvoorspelbaar. Daarom koesteren we in onze programma’s het verleden en blijven we investeren in de muziek van de toekomst.’
Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 14.15 uur

Uitvoerenden
Lili Bogdanova piano
Planet AiRich performance
Michael Gieler altviool en presentatie
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Programma
Franz Schubert Forellenkwintet
Michael Essl Brave New World (wereldpremière)
en andere werken

Om 12.00 uur & 14.15 uur
€ 31,00 | € 25,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 28 november
Tijd:
12:00
Kosten:
€31,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.