Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Jazz | Cécile McLorin Salvant Quintet

zondag 7 november - 20:30

€29,00

De New York Times noemt haar in één adem met de grote drie stemmen van de jazz: Billie Holiday, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald. Toch klinkt de Amerikaanse zangeres Cécile McLorin Salvant allesbehalve nostalgisch – als geen ander geeft ze een nieuwe, eigentijdse betekenis aan bekende en minder bekende juweeltjes uit de jazz, soul en blues. Zelfs chansons komen voorbij; Cécile werd in het Engels én Frans opgevoed en studeerde barok en klassieke muziek in Frankrijk. Zelf componeerde ze onder meer de songcyclus Ogresse, waarin haar liefde voor sprookjes en mythologie tot uitdrukking komt.

Toen Cécile McLorin Salvant vijf jaar geleden op uitnodiging van het BIMHUIS en het Muziekgebouw in Amsterdam optrad, beleefde ze net haar grote doorbraak. Inmiddels heeft ze drie Grammy’s op haar naam en haalde ze meerdere keren de top van de prestigieuze Downbeat Critics Poll. Nu treedt ze op met haar kwintet met gitarist Marvin Sewell, die eerder speelde bij Cassandra Wilson en Lizz Wright.

Uitvoerenden
Cécile McLorin Salvant zang
Glenn Zaleski piano
Keito Ogawa percussie
Alexa Tarantino saxofoon
Marvin Sewell gitaar

€ 29,00 | € 24,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 7 november
Tijd:
20:30
Kosten:
€29,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Bimhuis
Piet Heinkade 3 1019 BR

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.