Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Jerwish Jazz

zondag 17 oktober - 16:30

Het verhaal van de evolutie van Jazz. Het verhaal van mensen als George Gershwin, Irving Berlin, Benny Goodman, Artie Shaw, Sophie Tucker: wereldberoemde componisten, schrijvers en artiesten die ooit als arme Joodse vluchteling in New York aankwamen om daar een nieuw leven te beginnen. Het verhaal van hoe zij, in samenwerking met zwarte musici, Jazzmuziek tot bloei brachten in een tijd dat dit niet vanzelfsprekend was. Hoe ze Broadway en Hollywood groot maakten en de Amerikaanse entertainment business op de kaart zetten!

Jewish Jazz volgt het spoor van deze ontwikkelingen aan de hand van biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastische muziek. Mirjam van Dam, pianist Ed Boekee en bassist Omer Govreen , laten bekende en minder bekende ‘Jazz-standards’ horen, met het verhaal erachter, de invloed van Oost-Europese Klezmer en Joodse religieuze muziek en de overlap met zwarte muziek.

 

Gegevens

Datum:
zondag 17 oktober
Tijd:
16:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

De Nieuwe KHL
Oostelijke Handelskade 44A

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.