Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

John Adams in vier handen | Ralph van Raat + Ursula Oppens

vrijdag 8 oktober - 20:15

€39,00

Ralph van Raat, al jaren een vaste gast in het Muziekgebouw, geldt internationaal als een van de meest avontuurlijke en ondernemende pianisten. De New York Times noemde zijn opname van het werk van John Adams ‘sprankelend’. Van Raat stort zich nu samen met zijn docent en idool Ursula Oppens op Adams’ werk voor piano solo, vier handen op één piano en twee piano’s. Een hypnotiserend klankbad met twee Nederlandse premières. En Beethoven komt ook nog langs.

Opzwepende rock ’n roll zoals die van Chuck Berry was voor John Adams, de Amerikaanse winnaar van de Erasmusprijs 2019, de inspiratiebron om zijn muziek van swingend peper en zout te voorzien. Vergelijkbare energie vindt hij ook in het werk van Beethoven. In Roll Over Beethoven – waarin hij citeert uit Beethovens Sonate op. 110 en de Diabellivariaties – komen beide werelden op overrompelende wijze samen. In combinatie met vroegere werken van Adams geven Joanna MacGregor en Ralph van Raat een enerverend overzicht van Adams’ pianowerk.

Ralph van Raat geldt internationaal als een bijzonder avontuurlijk en ondernemend pianist. Met zijn docent en idool Ursula Oppens stort hij zich nu op Adams’ werk voor piano solo, vier handen op één piano en twee piano’s. Een hypnotiserend klankbad met twee Nederlandse premières.

Uitvoerenden
Ralph van Raat piano
Ursula Oppens piano

Programma
John Adams Short Ride in a Fast Machine (piano vierhandig, Nederlandse première)
Ludwig van Beethoven Sonate op. 110 (Ursula Oppens)
John Adams Roll Over Beethoven (twee piano’s, Nederlandse première)
John Adams Phrygian Gates (Ralph van Raat)
John Adams Hallelujah Junction (twee piano‘s)

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 8 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.