Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Joke Hermsen | Over Ogenblik & Eeuwigheid

dinsdag 29 juni - 20:00 tot 22:00

€5,00

In Ogenblik & Eeuwigheid maakt Joke Hermsen de balans op van twintig jaar schrijven over kunst en literatuur. Naast eerder verschenen stukken over Marlene Dumas, Mark Rothko en Virginia Woolf bevat de bundel nieuwe essays over kunstenaars als Sean Scully, Pipilotti Rist en Paula Modersohn-Becker.

Joke Hermsen is de auteur van veelgeprezen romans en succesvolle essays als Stil de tijd (Jan Hanlo Essayprijs 2011), Kairos. Een nieuwe bevlogenheid(shortlist beste filosofieboek van 2014). Haar laatste roman is Rivieren keren nooit terug (2018)

Ogenblik en eeuwigheid. Meer tijd voor de kunst gaat vooral over het belang van beeldende kunst en literatuur. ‘Ik werk graag met kunstenaars samen, organiseer tentoonstellingen en schrijf over hun werk voor musea en galeries. Soms benijd ik ze vanwege het plezier waarmee zij op meer sensitieve en intuïtieve wijze met diverse materialen in de weer zijn, ik moet het altijd alleen van mijn hoofd hebben. Deze coronatijd is een dramatische tijd voor theatermensen, optredende schrijvers en dichters, beeldend kunstenaars en musici. Ze kunnen hun werk niet of nauwelijks laten zien of horen. Veel theatergezelschappen, musea en overige cultuurhuizen dreigen failliet te gaan, terwijl het belang van kunst juist op dit moment van crisis groter is dan ooit. Het is allesbehalve een linkse hobby; we hebben verhalen en verbeeldingskracht nodig om gezond te blijven, om uit te rusten, geïnspireerd te blijven, onze gedachten te verzetten.’

https://www.brainwash.nl/filosofie-over-ongelovig-zijn/filosoof-joke-hermsen-het-hoopvolle-komt-altijd-van-de-nieuwe-generatie

Zaal open 19.30 uur | aanvang 20.00 uur
Toegang € 5 (contant betalen vóór aanvang) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto

Gegevens

Datum:
dinsdag 29 juni
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.