Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Kalle de Bie | Bach & Britten

dinsdag 4 augustus - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Kalle de Bie presenteert in dit programma twee solowerken voor cello. Natuurlijk begint het programma bij Bach, die met zijn solosuites de meest beroemde werken voor cello schreef.

Omdat Bach de Zesde Suite oorspronkelijk voor een violoncello piccolo schreef, een cello met een extra (hogere) snaar, gebruikt Bach vooral het hoge register van het instrument. Dit geeft de hele suite een ongelooflijk stralend karakter. Tegenwoordig wordt de suite vaak op een normale cello gespeeld, wat een enorme technische vaardigheid vereist om het gemis van de extra snaar te compenseren.

Hierna volgt de eerste suite voor cello (opus 72) van Benjamin Britten. Britten was zich heel erg bewust van de beroemde cellosuites van Bach toen hij begon met het schrijven van zijn eigen suites en zijn Eerste suite bestaat net zoals Bachs suites uit zes delen.

De delen zijn echter geschreven in de stijl van karakterstukken. Zo is er een Serenata, een deel die exclusief bestaat uit pizzicato en daardoor herinnert aan een gitaar, maar ook een Marcia (mars) en een Bordone. Dit staat in groot contrast met de suite van Bach waar de delen zijn gebaseerd op verschillende dansen.

De zes delen worden afgewisseld door een terugkomend Canto. De Canto begint de suite en komt vervolgens elke twee delen terug. Dit geeft de suite een bijzondere eenheid ondanks de grote verschillen tussen de delen.

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Een stoel reserveren kan via de reserveringspagina

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 augustus
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden