Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Kerst | Stille Nacht am Silbersee

maandag 20 december - 20:15

€36,00

Rimbauds gedicht Het dronken schip, de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, de beroemde houtsnede De Grote Golf van Katsushika Hokusai en andere iconische zeetaferelen vormen de inspiratiebronnen voor het poëtisch winterse oratorium Stille Nacht am Silbersee. Na succesvolle eerdere edities met Arthur Japin, Anna Enquist en Glenn Helberg vroeg Silbersee dit keer actrice Ariane Schluter als wintergast voor deze hoopvolle avond waarin muziek en tekst samenkomen in een meditatief concert.

Ariane Schluter, tweevoudig winnares van een Gouden Kalf en Theo d’Or, probeert samen met het publiek vat te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan schurend, steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst. Voor zijn nieuwe compositie laat pianist en componist Martin Fondse zich inspireren door Pärt en Debussy, op een libretto van schrijvers Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli.

Uitvoerenden
Ariane Schluter verteller
Jawa Manla ud
Raphaela Danksagmüller duduk, blokfluit

Programma
Martin Fondse nieuw werk (première)
Artun Alaska Arasli, Joachim Robbrecht libretto

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
maandag 20 december
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.