Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Adès, Bianchi en Brahms

zaterdag 13 november - 20:15

€36,00

Een nieuw werk van Thomas Adès is altijd bijzonder. De Engelse componist – die met groot gemak de late romantiek, modernistische technieken, pop, rock en invloeden van de Engelse clubscene op één hoop gooit – is met zijn werken vol energie een graag geziene gast op de internationale podia. Met een nieuw klarinetkwintet voor het onvolprezen Quatuor Diotima en klarinettist Mark Simpson voegt hij een nieuwe loot aan zijn bescheiden kamermuziekoeuvre toe.

Al vaker bracht Quatuor Diotima in het Muziekgebouw programma’s waarin de nieuwste muziek volwaardig en prominent naast grote klassiekers stond. Tegenover het werkelijk prachtige Tweede strijkkwartet van Brahms – vol drama, zonnige episodes en zijdezachte melodieën – klinkt vandaag het nieuwe strijkkwartet Sintonía van de Zwitsers|Italiaanse Oscar Bianchi. ‘Vitaliteit, pulserende ritmes en virtuositeit’, zo karakteriseren recensenten zijn werk. Wie eenmaal doordringt tot zijn verfijnde taal kan genieten van rijke details en grote gebaren.

Uitvoerenden
Quatuor Diotima:
Yun-Peng Zhao viool
Constance Ronzatti viool
Franck Chevalier altviool
Pierre Morlet cello

Mark Simpson klarinet

Programma
Oscar Bianchi Sintonía
Thomas Adès nieuw werk (Nederlandse première)
Johannes Brahms Strijkkwartet nr. 2

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 13 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.