Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Klassiek | Alexander Kniazev + Nikolai Lugansky

dinsdag 14 december - 20:15

€41,00

‘De meest buitengewone klassieke musicus van deze tijd.’ ‘De enige echte erfgenaam van Mstislav Rostropovitsj.’ De kwalificaties die de Russische cellist Alexander Kniazev achter zijn naam heeft staan, liegen er niet om. Tijdens dit zeldzame concert in Nederland speelt hij met Nikolai Lugansky, nog zo’n grootheid uit Rusland. Met hun warmbloedige inborst maken zij van de Russische werken van Rachmaninov en Sjostakovitsj en van Brahms’ laatste cellosonate emotionele verhalen die lang bij zullen blijven.

Alexander Kniazev drong in de jaren negentig tot de internationale podia door met prijzen tijdens het Tsjaikovski Concours en de Pretoria International Competition op zijn conto. Met Nikolai Lugansky aan zijn zijde raakt hij ‘met een ongelooflijk gevoel voor muzikaliteit en een fenomenaal perfecte techniek’ (BBC Music Magazine) de kern van de partituur. Een unieke gelegenheid om de grote Russische uitvoeringspraktijk dicht bij huis te horen.

Uitvoerenden
Alexander Kniazev cello
Nikolai Lugansky piano

Programma
Sergej Rachmaninov Cellosonate op. 19
Dmitri Sjostakovitsj Cellosonate op. 40
Johannes Brahms Cellosonate op. 99

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
dinsdag 14 december
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.