Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Antarctica

zondag 5 juni - 20:30

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:30, repeating until 6 juni 2022

De Zuidpool is een van de laatste plaatsen op aarde waar de mens nog maar nauwelijks komt. Het is er te koud en ontoegankelijk. Juist daarom is het een vruchtbare inspiratiebron voor ongekende verhalen en geschiedenissen.

Het nieuwe werk van de Australische componist Mary Finsterer verkent de historische, mythische en wetenschappelijke opvattingen en verhalen over het zuidelijke continent. Met een betoverende combinatie van muzikale elementen uit oude en nieuwe stijlen, worden we meegevoerd naar de wereld van Antarctica.

Dit fictieve verhaal begint met drie personages uit de eeuw van de ontdekkingstochten, op wonderlijke wijze opgeroepen uit de herinnering van een jong meisje: een cartograaf, een natuurwetenschapper en een filosoof, met ieder hun eigen dromen en verwachtingen van het mysterieuze landschap. Hun motivaties lopen uiteen van liefdevolle nieuwsgierigheid tot arrogante bezittingsdrang. Maar wat ze vinden is veel groter dan henzelf.

Ter voorbereiding van haar opera organiseerde Finsterer een symposium aan de Universiteit van Tasmanië waar zij en librettist Tom Wright wetenschappers van het Instituut voor Mariene en Antarctische Studies konden ontmoeten. In een tijd van toenemende bezorgdheid over onze ecologie, de verplaatsing van bevolkingsgroepen en een verhoogd bewustzijn van hoe kwetsbaar onze oceanen zijn, is Antarctica een actueel verhaal.

Uitvoerenden
Mary Finsterer muziek
Tom Wright libretto
Imara Savage regie
Jane Sheldon, Jessica O’Donoghue, Anna Fraser, Michael Petruccelli, Simon Lobelson zang
Asko|Schönberg uitvoering muziek

Asko|Schönberg, Sydney Chamber Opera coproductie
Schott Music uitgeverij

 

Gegevens

Datum:
zondag 5 juni
Tijd:
20:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.