Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Arianna | Le Nuove Musiche

donderdag 7 oktober - 20:15

€36,00

Wat zou Monteverdi componeren als hij nu zou leven? Misschien wel zoiets als het sprankelende muziektheater dat het ensemble Le Nuove Musiche vanavond op het podium brengt. L’Arianna was Monteverdi’s tweede opera. Op het beroemde Lamento d’Arianna na, ging deze opera geheel verloren. Le Nuove Musiche wekt Arianna weer tot leven in een reconstructie van de spraakmakende componist en metalhead Florian Magnus Maier, aangevuld met gedichten van Willem Kloos. De regie is in handen van Sybrand van der Werf.

Waarschijnlijk was het de dood van zijn vrouw Barbara die Monteverdi in 1607 tot L’Arianna inspireerde – het hartverscheurende Lamento tekent zijn diepe persoonlijke betrokkenheid. De opera vertelt het verhaal van Ariadne. Ze wordt verlaten door Theseus, maar neemt dan het heft in eigen handen. Tegenover lijdzame lotsbestemming stelt deze remake de vrijheid van het individu: je hebt altijd een keuze. Met de nieuwe muziek van Maier, een bevlogen bruggenbouwer tussen genres en tijdperken, belooft Arianna een spectaculaire reïncarnatie te geven van Monteverdi’s muzikale vernuft.

Arianna is een opdracht van het Muziekgebouw met steun van Ammodo en gaat na de wereldpremière op tournee door Nederland en Europa.

Uitvoerenden
Le Nuove Musiche
Krijn Koetsveld dirigent
Sybrand van der Werf regie

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Florian Magnus Maier Arianna, naar een opera van Monteverdi (wereldpremière)

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 7 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.