Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Bosch Requiem 2021 van Hawar Tawfiq

donderdag 4 november - 20:15

€36,00

Tijdens het coronatijdperk wordt iedereen nog eens met de wispelturige werkelijkheid geconfronteerd en met de eeuwige cyclus van leven en dood. Meer dan ooit is er behoefte aan een verzoenend, troostend antwoord. Gloedvolle muziek die hoop biedt en verbindt, zoals het nieuwe Bosch Requiem van Hawar Tawfiq. Met zijn Requiem des Fleurs et des Nuages voor bariton en symfonieorkest schildert Tawfiq een intieme lofzang aan het leven. Niet de angst voor de dood moet regeren, maar een wereld vol weelderige natuur en wolkenpartijen.

In de Koerdische, Perzische en Nederlandse poëzie vond Tawfiq volop troostende woorden voor zijn requiem. Dichtregels van Omar Khayyam, Bachtyar Ali, Hans Andreus en Anton van Wilderode waarin wijze, universele woorden over leven en dood aaneen worden geregen. Die spirituele diepte is sterk aanwezig in Hawar Tawfiqs mystieke muziek waarin hij bruggen slaat tussen de Koerdische traditie en de westerse avant-garde.

In samenwerking met en op initiatief van festival November Music presenteert het Muziekgebouw onder de noemer Bosch Requiem jaarlijks een gloednieuwe dodenmis, geschreven door de interessantste componisten van nu. Kate Moore, Calliope Tsoupaki en de Koreaans-Nederlandse Seung-Won Oh gingen Hawar Tawfiq voor. Het werk YeonDo van Seung-Won Oh klinkt op 18 november alsnog.

Uitvoerenden
philharmonie zuidnederland
Ed Spanjaard dirigent
Thomas Oliemans bariton

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Thea Derks
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Anthony Fiumara See the Sky About the Rain
Kaija Saariaho Terra Memoria
Hawar Tawfiq Requiem des Fleurs et des Nuages (wereldpremière)*

*Compositieopdracht Muziekgebouw aan ’t IJ met steun van Ammodo en November Music

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 4 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.