Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Klassiek | Courtois meets Schouten en Janssen

zondag 31 oktober - 15:00

Gratis

De Franse cellist Vincent Courtois laveert met groot gemak tussen klassiek, jazz, hedendaags en improvisatie, ook in zijn composities. Hij reflecteert in een aantal eigen werken van het afgelopen jaar op de concertluwte en de wereldwijde crisis. Bovendien zoekt hij de confrontatie in improvisaties met de dwarse noten van basklarinettist Fie Schouten en pianist Guus Janssen. De cello van Courtois is daarbij spreekstalmeester, aanjager en mediator tegelijkertijd. Een ontmoeting van grootheden.

Vincent Courtois heeft zich de afgelopen decennia ontpopt tot een van de meest veelzijdige cellisten van dit moment. Hij is niet alleen solist, maar ook bandleider van onder andere zijn eigen kwartet en artistiek leider van het Franse La Compagnie de l’Imprévu. Hij benutte de eerste lockdown door werk van Penderecki, Ligeti, Henze, Hindemith, Berio en Honneger op te nemen. Op zijn recente cd met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdman brengt hij een intrigerende ode aan blues, jazz en geïmproviseerde muziek.

Dit concert is onderdeel van 20 x nieuwe noten in kamermuzieksetting, mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.

Uitvoerenden
Vincent Courtois cello
Fie Schouten basklarinet
Guus Janssen piano

Programma
Vincent Courtois nieuw solowerk
Trio-improvisaties

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
zondag 31 oktober
Tijd:
15:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.