Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Klassiek | e Grom en de Flirt | Ragazze Quartet

donderdag 23 december - 20:15

€36,00

We leven in roerige tijden. Net als in de Roaring Twenties, toen onze voorouders snakten naar ontsnapping aan een harde werkelijkheid. Het Ragazze Quartet, geroemd om zijn sterke thematische programma’s, blikt terug op dat legendarische decennium én kijkt vooruit: waar gaan we heen? Het omineuze, compacte Derde strijkkwartet van Béla Bartók staat naast het lichtere Tweede strijkkwartet van Erich Korngold, de koning van de filmmuziek. Speciaal voor de Ragazze componeerde innovator Garth Knox een splinternieuw werk.

Garth Knox, voorheen altviolist van het beroemde Arditti Quartet, bedacht een werk dat voorbij starre rolpatronen reikt, met een hoofdrol voor gelijkwaardige uitwisseling en spontane creatie – kerneigenschappen van een goed strijkkwartet. Hoe de toekomst eruit zal zien weten we niet, maar de Ragazze laten vast horen hoe ze zou kúnnen klinken. De Grom en de Flirt balanceert tussen hoop, rampspoed en wederopbouw, soms bloedserieus, dan weer met een knipoog.

Uitvoerenden
Ragazze Quartet:
Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Huib Ramaer
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Béla Bartók Strijkkwartet nr. 3
Erich Wolfgang Korngold Strijkkwartet nr. 2 in Es
Garth Knox Four into Twenty (geschreven voor het Ragazze Quartet)

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 23 december
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.