Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Lied der liederen

zondag 21 november - 20:15

€36,00

Met het programma Lied der liederen toont het Nederlands Kamerkoor een van zijn beste kanten: in een kleine, solistische bezetting uitdagende muziek ten gehore brengen. Centraal staat het mooie hedendaagse koorwerk Le cantique des cantiques van de Franse componist Daniel-Lesur, vriend en collega van Olivier Messiaen. Indrukwekkend voor liefhebbers van Franse koormuziek is dat het koor – onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra – slechts één zanger per stem inzet, met een ongekend transparante luisterervaring tot gevolg.

De werken in het programma zijn allemaal gebaseerd op Salomons Hooglied, een van de meeste sensuele teksten die in de Bijbel te vinden is. Salomons lied zweeft tussen het aardse en hemelse, en bezingt niet alleen de liefde tussen man en vrouw, maar ook die tussen de gelovige en God. Het Nederlands Kamerkoor plaatst de aangrijpende muzikale zetting door Daniel-Lesur van het Hooglied naast het polyfone lijnenspel van renaissancemeester Orlando di Lasso.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

Programma
Joost Kleppe Passávamos
Portugese villancicos
Orlando di Lasso Osculetur me
Orlando di Lasso Veni in hortum meum
Orlando di Lasso Surge propera amica mea
Jean-Yves Daniel-Lesur Le cantique des cantiques

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 21 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.