Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Schuberts laatste drie pianosonates

zaterdag 20 november - 20:15

€41,00

‘Een wijze en milde Schubert, ontdaan van alle jeugdige haast en overmoed’, zo karakteriseerde Luister de opname van de laatste drie sonates van Schubert door de Russische pianolegende Elisabeth Leonskaja. Met een ‘zangrijkheid zoals je die maar zelden hoort’ neemt de pianiste de luisteraar mee in deze onthutsende, troostende noten en betovert ze iedereen, zelfs de meest veeleisende luisteraar. Net zoals ze dat vorig seizoen in het Muziekgebouw deed met de late sonates van Beethoven.

Elisabeth Leonskaja is met haar 75 jaar een van de laatste vertegenwoordigers van de grote Russische pianoschool met klinkende namen als Svjatoslav Richter en Emil Gilels. In 1978 verliet zij de Sovjet-Unie en vestigde zij zich in Wenen, de stad van Schubert. Daar leerde ze begrijpen hoe Schubert de meest beladen emoties met een melancholische lichtheid wist te vangen. Een wetenschap die deze ‘grande dame’ van de piano maar al te graag deelt met haar publiek.

Uitvoerenden
Elisabeth Leonskaja piano

Programma
Franz Schubert Sonate nr. 19 in c D958
Franz Schubert Sonate nr. 20 in A D959
Franz Schubert Sonate nr. 21 in Bes D960

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 20 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.