Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Klassiek | Song Books | Score Collective

vrijdag 3 december - 20:15

€22,50

Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, neemt het lied onder de loep. Sleutelwerken voor solostem en ensemble van Berio en Cage worden gecombineerd met Louis Andriessens onvergetelijke bewerkingen van vier Beatles-liedjes. Cavanna’s bewerkingen van Schuberts liederen vormen de verbinding met de historie van het lied. Adam ?ukawski, compositiestudent van het Conservatorium van Amsterdam geeft zijn kijk op het lied in de 21e eeuw.

In handen van componisten uit de romantiek als Schubert nam het lied een grote vlucht. Maar in de vorige eeuw verdween het wat uit het zicht. Paste de intimiteit van het liedrepertoire misschien minder bij het concertpodium dan bij de huiskamer van weleer? Score Collective neemt de proef op de som en doet een greep uit liederen die in de 20e eeuw werden geschreven. De werken worden aaneengesmeed tot een liedrecital met groot ensemble, in samenwerking met zangeres Cora Burggraaf, die met de studenten ook werkt aan scenische aspecten.

Uitvoerenden
Score Collective
Cora Burggraaf coaching|mise-en-scène
Bas van Yperen dirigent

Programma
Louis Andriessen Beatles Songs
Luciano Berio Folk Songs
John Cage selectie uit Song Books
Bernard Cavanna selectie uit liederen van Schubert
Adam ?ukawski Reset, new times again (wereldpremière)

€ 22,50 | € 18,00 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 december
Tijd:
20:15
Kosten:
€22,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.