Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Benefietconcert | Symfonieorkest De Philharmonie

zondag 15 mei - 20:15

€25,00

Een van de originele vrijdenkers onder de jonge pianisten’, zo noemde het muziektijdschrift De Nieuwe Muze Nicolas van Poucke al eens. Deze pianist lijkt de aangewezen persoon om de immer enerverende Rapsodie op een thema van Paganini van Rachmaninov als nieuw te doen klinken. De vierentwintig variaties op het thema van Paganini’s laatste Caprice vormen het hart van een mooi programma van Symfonieorkest De Philharmonie. De meditatieve ‘curtainraiser’ Rising van de Oekraïner Aleksandr Shymko en de tragiek van Tsjaikovski’s immer aangrijpende Pathétique fungeren als hoekpunten.

Symfonieorkest De Philharmonie, al jaren vaste gast in het Muziekgebouw, heeft sinds de oprichting in 1999 een stevige reputatie opgebouwd. Het uit vergevorderde amateurmusici bestaande orkest vult het gat tussen de studentenorkesten en het professionele orkestbestaan en blinkt uit in het laatromantische repertoire. Het orkest onder leiding van Stijn Berkouwer speelt zo’n twee programma’s per jaar en kan rekenen op een groeiende schare bewonderaars.

Dit concert is een van de benefietconcerten van De Philharmonie voor Oekraïne. Aan het publiek vraagt het orkest een benefietbijdrage, hetzij in de vorm van een kaartje voor een Oekraïner, hetzij als extra financiële bijdrage, die ten goede komt aan het Rode Kruis in Oekraïne. Voor meer informatie over deze donatie-opties, zie: https:||dephilharmonie.nl|concerten|

Uitvoerenden
Symfonieorkest De Philharmonie
Stijn Berkouwer dirigent
Nicolas van Poucke piano

Programma
Aleksandr Shymko Rising (concertouverture)
Sergej Rachmaninov Rapsodie op een thema van Paganini voor piano en orkest
Pjotr Tsjaikovski Symfonie nr. 6 ‘Pathétique’

€ 25,00 | € 20,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 15 mei
Tijd:
20:15
Kosten:
€25,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.