Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | The Freedom Songs

zondag 7 november - 20:15

€36,00

Een ritueel klankbad als lofzang op de vrijheid, dat is het nieuwste werk van Jacob ter Veldhuis. Avant-popcomponist JacobTV, zoals hij in het buitenland wordt genoemd, mengt met het grootste gemak genres en disciplines. Hij maakt muziek om mensen te raken. Deze avondvullende cyclus van veertien songs is dan ook een droomaffiche voor iedereen die een meeslepende mix van minimal, ambient, elektronica, wereldmuziek, klassiek en avant-pop kan waarderen.

De Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt introduceerde in 1941 vier fundamentele vrijheden: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Voor The Freedom Songs liet Ter Veldhuis zich hierdoor inspireren. Ook putte hij uit teksten van Boeddha, de vrijheidsstrijders Malcolm X en Martin Luther King, filosoof G.F. Hegel en dichter W.B. Yeats. Wat betekent het om vrij te zijn in onze tijd?

Uitvoerenden
Sophie Dunér zang
Stephen Burns trompet|bugel
Steve Roberts elektrische gitaar
Cynthia Yeh percussie

Programma
Jacob ter Veldhuis The Freedom Songs

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 7 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.