Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | Weense inspiratie

zaterdag 27 november - 20:15

€41,00

Slechts vijf dagen had Robert Schumann nodig om zijn Derde strijkkwartet op papier te zetten, in een verbijsterende vlaag van inspiratie. Het onmogelijke eenvoudig laten lijken, daarin excelleert ook het Cuarteto Casals. Zoals Schumanns genie gevoed werd door een nauwgezette studie van de Weense klassieken, zo drijft het ogenschijnlijke gemak van Casals op diepgravende muzikaliteit. Het kwartet flankeert Schumanns Weense inspiratie met twee echte Weense meesters: de klassieke Wolfgang Amadeus Mozart en de moderne Anton Webern.

Cuarteto Casals behoort tot de wereldtop en wordt geroemd om zijn balans en klankschoonheid. Hun Mozart-uitvoering behoort dan ook tot de mooist denkbare. Van het Vijftiende kwartet gaat het verhaal dat Mozart het componeerde terwijl zijn vrouw beviel van hun eerste kind. Casals excelleert ook in moderne muziek. De strijkkwartetmuziek van Webern is van een ongeëvenaarde zeggingskracht: zo duren de Zes bagatellen samen amper vier minuten, maar openen ze een adembenemende wereld.

Uitvoerenden
Cuarteto Casals:
Abel Tomàs viool
Vera Martínez Mehner viool
Jonathan Brown altviool
Arnau Tomàs cello

Programma
19.45 uur | Entreehal | Voorprogramma
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Wolfgang Amadeus Mozart Strijkkwartet nr. 15 in d KV 421 (417b)
Anton Webern Fünf Sätze op. 5
Anton Webern 6 Bagatellen voor strijkkwartet op. 9
Robert Schumann Strijkkwartet nr. 3 in A op. 41 nr. 3

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 27 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.