Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek | YeonDo

donderdag 18 november - 20:15

€36,00

Het leven zelf is al raadselachtig genoeg, maar het mysterie van de dood roept nog veel meer vraagtekens op. Als de dood dan op de deur klopt, wordt het stervensproces met allerlei mystieke rituelen omgeven. Nog nooit klonk het dodenmisritueel zo louterend als bij de Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh. Vorig jaar voltooide ze haar indrukwekkende Bosch Requiem YeonDo. maar op 14 november beleeft het werk pas zijn officiële première.

Met haar weidse muziekritueel YeonDo werpt Seung-Won Oh nieuw licht op de aloude Koreaanse katholieke kerktraditie. Imponerende slagwerkpartijen, meditatieve strijkpassages en hemelse stemmen smelten samen tot een spiritueel momentum. Voor de uitvoering van YeonDo tekenen de veelzijdige alt Helena Rasker en twee topensembles. Het publiek maakt letterlijk deel uit van een intense concertervaring.

In samenwerking met en op initiatief van festival November Music presenteert het Muziekgebouw onder de noemer Bosch Requiem jaarlijks een gloednieuwe dodenmis, geschreven door de interessantste componisten van nu. In 2020 was de beurt aan de Koreaans-Nederlandse Seung-Won Oh. Zij verbindt graag muziek en ritueel theater, beweging en verstilling, Oost en West.

Uitvoerenden
Cappella Pratensis
New European Ensemble
Manoj Kamps dirigent
Helena Rasker alt
Tim van ’t Hof lichtontwerp

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Michel Khalifa
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Seung-Won Oh YeonDo

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 18 november
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.