Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Kunst der Fuge | Nederlandse Bachvereniging

zaterdag 2 oktober - 20:15

€41,00

Bachs Kunst der Fuge is een monument. Zoals de titel al zegt, stelt Bach hier de fuga centraal. Een fuga is een muziekstuk van minimaal twee stemmen waarin de partijen elkaar imiteren. Bach gaf echter niet aan voor welke instrumenten hij de Kunst der Fuge componeerde. Speciaal voor deze productie maakte Shunske Sato een eigen instrumentatie waarin hij de veelkleurigheid van de Kunst der Fuge én van de Nederlandse Bachvereniging laat horen. De Kunst der Fuge is van iedereen!

Het imiteren van de partijen kan op veel verschillende manieren en precies dat laat Bach in deze compositie zien. Hij bouwt één enkel muzikaal thema uit tot een groots werk van meer dan een uur. Het thema wordt van alle kanten belicht, vergroot, verkleind, het staat achterstevoren en op zijn kop. De architectuur van dit intrigerende muzikale bouwwerk wordt door lichtkunstenaar Folkert Uhde tijdens het concert letterlijk uitgelicht en uitgelegd, waarbij hij ook gebruik maakt van de architectuur van het Muziekgebouw.

Uitvoerenden
Nederlandse Bachvereniging (zangers en instrumentalisten)
Shunske Sato viool en leiding
Folkert Uhde regie en licht

Programma
Johann Sebastian Bach Kunst der Fuge

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.