Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Lecture-performance tabla. In Muziekgebouw

zondag 5 februari - 13:30

Gratis

Heiko Dijker geeft een gratis toegankelijke lecture-performance over de tabla, het populairste percussie-instrument van India. De tabla wordt met beide handen bespeeld en bestaat uit een rechter- en een linker trommel: de dayan heeft een zingende klank en de bayan een water-achtige basklank.

Tijdens de 45 minuten durende lecture-performance leer je over de de klanken en ritmes van de tabla. Heiko Dijker, wiens spel gekenmerkt wordt door enthousiasme en energie, diepte van kennis en ritmische poëzie, geeft muzikale voorbeelden en toont video’s van bijzondere tablaspelers. Daarnaast leert hij het publiek om zelf een ritme-compositie uit te spreken (tabla-taal).

Na jaren van traditionele training met Shri Bhaswaraj Bhendigeri, die in een hutje in de Himalaya woont, zette Dijker zijn studie voort bij grootmeester Faiyaz Khan in het Guru-Shisya (Meester-Discipel) systeem. Meer dan 10 jaar lang ging hij volledig op in Khan’s Sadhana (strenge studies), waarbij hij alleen klassieke Indiase akoestische muziek beoefende en luisterde. Hij werkt samen met vooraanstaande Indiase musici en dansers, doceert aan de SKVR muziekschool in Rotterdam en geeft over de hele wereld lecture-performances.

Om 11.00 uur speelt Heiko Dijker ook een concert samen met Ere Lievonen (Fokker-orgel) en Lenneke van Staalen (Indiase viool). Tussendoor is 4’33 grand café geopend voor koffie of lunch. Zo ga je vol nieuwe kennis en klanken de rest van je zondag tegemoet.

 

Gegevens

Datum:
zondag 5 februari
Tijd:
13:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.