Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing Judith Koelemeijer over Etty Hillesum

woensdag 5 oktober - 20:00

€5,00

Lezing Judith Koelemeijer over Etty Hillesum naar aanleiding van de verschijning van haar boek Etty Hillesum – het verhaal van haar leven.

Reserveren via 020 468 7192 of [email protected]

Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden?
Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich ten slotte tóch weet te ontworstelen.

Etty Hillesum – het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de gruwelijkste omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Judith Koelemeijer (1967) is schrijver van literaire non-fictie. Zij brak in 2001 door met haar familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea, waarvan meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart – op zoek naar een verloren vriendin (2013) werden bestsellers. Haar werk werd onder meer bekroond met de NS Publieksprijs en het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte literaire debuut.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 5 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.