Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing over schrijfster Mary Dorna. Op de Nieuwe Ooster

zondag 14 juli om 12:00

Mary Dorna was het pseudoniem van Mary Jeanette Stoppelman. Ze schreef korte verhalen en werkte voor meerdere kranten en tijdschriften, zoals Het Parool, NRC Handelsblad en Het Volk. Haar heldere, directe stijl wordt vergeleken met die van Nescio of Elsschot. Zondag 14 juli kun je haar graf bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest. Jos van Hest wandelt om 12.00 uur vanaf het voorplein naar het graf van Dorna. Daar vertelt hij over haar leven en leest hij voor uit haar werk.

Simon Carmiggelt was een groot bewonderaar en dat leidde vlak voor haar dood tot een heruitgave van haar werk. Carmiggelt:

Er bestaan boeken die op de laatste bladzijde de laatste adem uitblazen. Ze sterven onder je ogen, blijven nog een jaar of wat in je bibliotheek opgebaard maar doen je, als je ze nog eens opent, ontsteld terugdeinzen – zo verschrikkelijk dood zijn ze. Maar er bestaan ook boeken die door de grote rat van de tijd niet stuk te knagen zijn. Het werk van Nescio behoort daartoe. En het werk van Mary Dorna.’

Verzamelen om 12.00 uur bij de hoofdingang aan de Kruislaan 126. De ‘Dode schrijvers, levende woorden’ lezing duurt een uur, deelname is gratis, aanmelden via [email protected]

Gegevens

Datum:
zondag 14 juli
Tijd:
12:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126 1097 GA + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.