Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Librisprijs Leesclub XL | Het heden en het verleden

donderdag 21 april - 20:00

€5,00

Net als vorig jaar gaat Linnaeus Boekhandel in drie etappes de shortlist van de Libris Literatuurprijs lezen, onder leiding van recensent, schrijver én buurtgenoot Maria Vlaar.

Vandaag de tweede avond: Mariken Heitman –  Wormmaan en Nico Dros ­– Willem die Madoc maakte

De avond is online te volgen via zoom. Het is leuk als u de boeken gelezen hebt, maar achteroverleunen en meeluisteren kan natuurlijk ook.

Kosten: 5 euro per keer.

Aanmelden aan de toonbank of per mail. Je krijgt dan een bevestiging met informatie over de betaling. Op de dag van de leesclub zelf krijgt u een mail met de link voor de bijeenkomst.

Donderdag 21 april 20.00 uur: Het heden en het verleden
Mariken Heitman –  Wormmaan en Nico Dros ­– Willem die Madoc maakte

In Wormmaan van Mariken Heitman vertrekt Elke naar een Waddeneiland om een vergeten erwtenras te kweken. Ze is op zoek naar de ‘oererwt’ maar ze vindt meer: de eenling Ra, die in een ver verleden aansluiting zocht bij de eerste boeren in wat later Nederland zal heten. Heitman neemt haar lezers negenduizend jaar mee terug in de geschiedenis van de mensheid om te vertellen over het begin van de landbouw. Wat hebben Elke en Ra met elkaar te maken behalve het verhaal van de erwt?

Ook Willem die Madoc maakte van Nico Dros neemt ons mee het verleden in: Gent, Brugge, Antwerpen en Parijs in de dertiende eeuw. Dros vertelt het levensverhaal van de schrijver van Van den Vos Reynaerde. Hij kaart seksueel misbruik in de katholieke kloosters aan, laat zien hoe vrouwen het heft in eigen handen namen, hoe de turfstekerij en een nieuw pachtstelsel ontstonden en nog veel meer. Beide romans leveren een boel filosofisch denkwerk op, zoals de vraag: wat zegt het verleden ons over het heden? En hoe doet een schrijver dat: schrijven over een tijd die je niet kunt kennen? Op donderdag 21 april gaan we die vragen te lijf.

Gegevens

Datum:
donderdag 21 april
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.