Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Librisprijs Leesclub XL | Over vaderschap en moederschap

donderdag 7 april - 20:00

€5,00

Net als vorig jaar gaat Linnaeus Boekhandel in drie etappes de shortlist van de Libris Literatuurprijs lezen, onder leiding van recensent, schrijver én buurtgenoot Maria Vlaar.

Vandaag: Renée van Marissing – Onze kinderen en Deniz Kuypers – De atlas van overal

De drie avonden zijn online te volgen via zoom. Het is leuk als u de boeken gelezen hebt, maar achteroverleunen en meeluisteren kan natuurlijk ook.

Je kunt je per avond opgeven, of direct voor twee of drie avonden. Kosten: 5 euro per keer, bij aanmelden vooraf voor alle drie de avonden krijgt u 5 euro korting.

Aanmelden aan de toonbank of per mail. Je krijgt dan een bevestiging met informatie over de betaling. Op de dag van de leesclub zelf krijgt u een mail met de link voor de bijeenkomst.

Donderdag 7 april 20.00 uur: Over vaderschap en moederschap
Renée van Marissing – Onze kinderen en Deniz Kuypers – De atlas van overal

‘Iedereen, niet alleen schrijvers, moet in het reine zien te komen met de ‘familieroman’ die men tijdens de jeugd met ouders beleeft. Alles lijkt dan “normal”, maar als je later in aanraking komt met andere levens en je eigen leven op de rails zet, kunnen twijfel en verdriet over vroeger ernstig toeslaan. En uit twijfel komt vaak de beste literatuur voort,’ schreef Kees ’t Hart over De atlas van overal van Deniz Kuypers. Op donderdag 7 april gaan we praten over twee van zulke ‘familieromans’. Als Deniz Kuypers zelf vader wordt komen er allerlei herinneringen naar boven aan zijn eigen Turkse vader, met wie hij geen contact heeft, en het huis vol ruzie waar hij opgroeide.

Ook in Onze kinderen van Renée van Marissing heeft Mia nauwelijks goede herinneringen aan haar pas overleden vader. Ze staat op het punt moeder te worden samen met haar zwangere partner Sally. Hoe kun je een goed voorbeeld zijn voor je kind als je zelf geen goed voorbeeld hebt gehad? Een avond over vaderschap en moederschap in de literatuur.

Gegevens

Datum:
donderdag 7 april
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.