Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Librisprijs Leesclub XL | Schrijvers op reis door hun fantasie

donderdag 5 mei - 20:00

€5,00

Net als vorig jaar gaat Linnaeus Boekhandel in drie etappes de shortlist van de Libris Literatuurprijs lezen, onder leiding van recensent, schrijver én buurtgenoot Maria Vlaar.

Vandaag de derde en laatste avond: Schrijvers op reis door hun fantasie. De boeken: Lisa Weeda ­ –  Aleksandra en Auke Hulst ­­– De Mitsukoshi Troostbaby Company

De avond is online te volgen via zoom. Het is leuk als u de boeken gelezen hebt, maar achteroverleunen en meeluisteren kan natuurlijk ook.

Kosten: 5 euro

De hoofdpersoon van Lisa Weeda’s roman Aleksandra over haar Oekraïense oma heet Lisa; de hoofdpersoon van Auke Hulsts roman De Mitsukoshi Troostbaby Company heet Auke. Autobiografisch, op het eerste gezicht, maar beide romans nemen ons mee naar een surrealistische wereld waarin Lisa en Auke ver buiten de grenzen van hun ‘ik’ treden. Lisa steekt via de graanvelden en langs de rivier de Donets de grens naar het separatistengebied Loegansk over – in haar fantasie, want in de realiteit is dat onmogelijk – om het graf van haar oom Kolja te bezoeken. Ze maakt een magische val door de tijd naar het Paleis van de Sovjets, waar ze haar overgrootvader Nikolaj treft die haar als een hedendaagse Alice in Wonderland meeneemt op een reis door de familiegeschiedenis.

In De Mitsukoshi Troostbaby Company blijkt Auke een sciencefictionschrijver die zo gebukt gaat onder een abortus die hem van het vaderschap beroofde dat hij in 2032 een robotdochter aanschaft die hem moet helpen over dat verdriet heen te komen. Het zevenjarige meisje Scottie denkt, voelt, praat en wordt nooit ouder in dit vlechtwerk van ‘geleefde, gedroomde én verzonnen geschiedenis’. Donderdag 5 mei gaan we praten over de fantasie in de literatuur.

 

Gegevens

Datum:
donderdag 5 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.