Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Liedjes die niet mochten

vrijdag 3 juni - 20:30

Vrijwillige bijdrage

Muzikaal kleinkunstprogramma gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1993 van de journalisten Henk van Gelder en Robert van ’t Wout.

In het programma brengt het Amsterdamse Nederlied Ensemble ‘verboden’ liedjes van o.a. Robert Long, Frans Halsema, Annie MG Schmidt, Jules de Corte, Gerard Cox, Jacques van Tol, Dirk Witte, Jasperina de Jong, Martin van Dijk, Guus Vleugel, Harry Bannink en Willy van Hemert.

In dit tijdperk met vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat een liedje niet gezongen mag worden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals ‘het fatsoen’, ‘de religie’ en ‘het koningshuis’. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met de handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd die vaak sprak over ‘zedenverwildering’. In 1992 werd het lied ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ verboden op een bevrijdingsfestival. En Robert Long voelde de hete adem van Christelijke censuur in zijn nek bij zijn liedje ‘Jezus Redt’! Ook het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ kon rekenen op een radioverbod. In dit gevarieerde liedjesprogramma komen een groot aantal beroemde voorbeelden aan bod van liedjes die niet mochten.

Een eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma! Ssssssttt…. Geheimhouding verplicht

Zangers: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Marcel Klingeler en Evert de Vries.
Regie en verteller: Evert de Vries
Arrangementen en piano: Amos Osterhaus
Trompet: Marcel Klingeler

Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage
Extra info: De voorstelling duurt 85 minuten, er is geen pauze

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 juni
Tijd:
20:30
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.