Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Linnaeus Live met Daan Remmerts de Vries

donderdag 24 september - 19:00

Gratis

Met vreugde maken we bekend dat we elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de Oba Linnaeusstraat. De coronaregels bepalen dat er zestien mensen aanwezig kunnen zijn, die zich van te voren moeten opgeven aan de balie of via e-mail: linnaeus@oba.nl.

Daan Remmerts de Vries is een van de meest gelezen schrijvers van de OBA Linnaeusstraat. Het werd dus hoog tijd hem te vragen als gast voor ons programma. Hij wordt geïnterviewd door Maaike Bergstra.

‘We verliezen zo veel,’ is een vaak gehoorde opmerking van Remmerts de Vries, ‘Ik maak kunst om dingen vast te houden – zowel van buiten als binnen.’ Zijn boek De nadagen (2018) schreef hij om gebeurtenissen en herinneringen waarin zijn ouders een rol spelen levend te houden.

Remmerts de Vries volgde de opleiding tekenen en handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Daarna gaf hij les en reisde hij, voor hij in 1990 debuteerde als kinderboekenschrijver met Zippy en Slos, vernoemd naar zijn katten en geïllustreerd met linoleumsneden. Hij won tweemaal de Gouden Griffel, in 2003 voor Godje en in 2010 voor Voordat jij er was.

Naast de illustraties van zijn kinderboeken heeft hij ook altijd autonoom getekend en geschilderd. Eind vorig jaar kwam Liefde, je kunt me vinden bij de rivier uit, een bundeling van zijn vrije werk.

Twee boeken voor volwassenen, IJspaleis (2003) en Zo zal ik bij je zijn (2006), verschenen onder eigen naam. Bij het verschijnen van De harpij (2014) koos hij voor de pseudoniem N.A. Ryst. Om de grote, mythische roman, waaraan hij 23 jaar had gewerkt, een eerlijke kans te geven bij recensenten en publiek, die naar zijn ervaring minder snel geneigd zijn een kinderboekenschrijver serieus te nemen. Het boek werd een groot succes. Ook De nadagen verscheen onder de pseudoniem N.A Ryst.

Gegevens

Datum:
donderdag 24 september
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Oba Linnaeus
Linnaeusstraat 44 1092 CL
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden