Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Linnaeus Live met Saskia Goldschmidt over haar boek Kukuruznik. Bij Oba Linnaeus

donderdag 5 oktober om 19:00

Gratis

Oba Linnaeus verzorgt in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel een aantal inspirerende literaire bijeenkomsten. Onder de noemer Schrijvers en Soep interviewt Schrijvers uit Oost-redacteur Maaike Bergstra steeds een auteur van wie recentelijk werk is verschenen. En er wordt een hartverwarmende soep geserveerd.

Saskia Goldschmidt verweeft een aangrijpend familieverhaal met de geschiedenis van moedige vrouwelijke pioniers in de vliegkunst.

Noa erft bij het overlijden van haar vader een kist met papieren. Het zijn verhalen over vliegeniersters die in de begintijd van de luchtvaart wereldwijd in wankele vliegtuigjes stapten om records te breken. Rosy Rose bijvoorbeeld, de eerste Amerikaanse zwarte pilote, en de jonge vrouwen in het Sovjetleger die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kukuruzniks in het donker leerden vliegen. En er zijn brieven van een jonge moeder aan haar verongelukte echtgenoot.

Aanvankelijk is het Noa een raadsel waarom haar liefdevolle maar zwijgzame vader zich zo hevig interesseerde voor deze vrouwen, die allen braken met de conventies van hun tijd. Maar met de bestudering van zijn nalatenschap komt ook het besef dat hierin het raadsel van haar familiegeschiedenis ligt. Een geschiedenis die ook in Noa diepe sporen heeft achtergelaten.

Saskia Goldschmidt werkte als theaterdocent en ontwikkelde projecten voor het basis- en voort¬gezet onderwijs. Ze debuteerde in 2011 met Verplicht gelukkig, portret van een familie, waarin ze haar zoektocht naar haar verzwegen Joodse familiegeschiedenis beschrijft. In 2012 verscheen de succesvolle roman De hormoonfabriek. Daarna volgden De voddenkoningin en Schokland. Ook bezorgde ze Dagboek uit Bergen-Belsen van Renata Laqueur.

Toegang en soep gratis. Inloop vanaf 18.30 uur. Aanvang 19.00 uur. Boekverkoop door Linnaeus Boekhandel.
Reserveer tijdig i.v.m. beperkt aantal plaatsen aan de balie van de bibliotheek of via [email protected].

Gegevens

Datum:
donderdag 5 oktober
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oba Linnaeus
Linnaeusstraat 44 1092 CL + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.