Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Literair theater | Zeus en de muzen

zaterdag 18 september - 19:30

Van de Griekse mythologie is geen standaardversie bekend. Oorspronkelijk werden de verhalen doorgegeven van vader op zoon, van moeder op dochter bij kampvuren en in lange winternachten. Dichters als Hesiodos en Homeros, toneelschrijvers als Aischylos en Sofokles en in latere tijden Ovidius en Seneca hebben ze opgetekend. Van de tientallen versies die hen bekend waren, hebben zij hun verhaal gemaakt. Door hen geïnspireerd vertelt Peter Vermaat, dichter en verteller, zijn versie.

In zijn programma Zeus en de muzen brengt hij literair theater. De verhalen uit de Griekse mythologie gaan over lief en leed, dood en leven. Vaak rauwe verhalen, omdat het leven zelf rauw kan zijn, maar het zijn ook poëtische verhalen. Velen hebben gehoord van Zeus en Aphrodite of van Orpheus en Eurydike. Maar hoe gingen die verhalen ook alweer?

Gegevens

Datum:
zaterdag 18 september
Tijd:
19:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Theater Vrijburcht
Jan Olphert Vaillantlaan 143 1096 XZ
Site:
www.theatervrijburcht.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.